Vissoep van zeeduivel met garnaal en hopjenever

Dit gerecht kruiste m’n smaakpapillen tijdens een fotoshoot met Dagny Rós Ásmundsdóttir voor Streekproduct.be. Sindsdien staat het hier regelmatig op tafel.Vissoep van zeeduivel met garnaal en hopjenever
Voorgerecht voor 4 personen.

300 à 400 g zeeduivel
200 g Vlaamse grijse garnalen met pel
1 dl hopjenever uit het Waasland
1 el olie
snuifje zachte currie
1 takje citroengras geplet
1 prei
1/3 bloemkool
1 à 2 kaffir limoen blaadjes
5 cm geraspte gember
1 teentje look (geplet)

300 ml water
300 ml Vlaamse hoevekarnemelk
250 ml kokosmelk
blad peterselie
zeezout en zwarte peper

Pel de garnalen, bewaar de pellen.
Snijd de zeeduivel in mooie stukken.
Plet het citroengras, snijd de prei fijn, snijd de bloemkool in roosjes.
Rasp de gember en plet het teentje look.
Fruit de prei, gember, look, limoengras in de olie.
Voeg de bloemkool toe en strooi de curry erover en laat een 2-tal minuutjes stoven.
Voeg het water en de karnemelk toe.
Giet de garnaalpellen in een zeef, laat de zeef met de garnaalpellen 10 minuten meekoken.  Voeg de kokosmelk en de likeur toe, laat 5 minuten verder sudderen.
Voeg de zeeduivel toe, kruid met peper en zout en laat de vis een 5-tal minuten garen.
Serveer met de gepelde grijze garnalen en lekker brood!

Recept: Dagny Rós Ásmundsdóttir voor streekproduct.be
Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

20. October 2015 by Thomas
Categories: soepen, vis & schaaldieren, voorgerecht | Tags: , , | 1 comment

One Comment

  1. Ja, dat was superlekker hé! En wat een prachtige foto zeg, het water loopt me in de mond… :O <3

Leave a Reply

Required fields are marked *