Tomaten-granaatappelsalade

Rudy-Ottolenghi kwam oa met deze zomerse salade naar de familiedag!tomaat granaatappelsalade

200 g rode cherrytomaatjes in blokjes van 1/2 cm
200 g gele cherrytomaatjes in blokjes van 1/2 cm
200 g tijger- of roma tomaten  in blokjes van 1/2 cm
500 g middelgrote trostomaten in blokjes van 1/2 cm
1 rode paprika in blokjes van 1/2 cm
1 rode ui fijngesneden
2 tenen knoflook fijngehakt
1/2 tl gemalen piment
2 tl witte wijnazijn
1,5 el granaatappelmelasse
60 ml olijfolie + wat extra om te besprenkelen
1 grote granaatappel, alleen de pitten
1 el fijne oreganoblaadjes
zout

Hussel in een grote kom de tomaten met de rode paprika en ui door elkaar en zet opzij.
Klop in een kommetje de knoflook, piment, azijn, granaatappelmelasse, olijfolie, en 1/3 tl zout goed door elkaar. Giet de dressing over de tomaten en meng alles losjes.
Verdeel de tomaten met de saus op een grote schaal. Bestrooi met de granaatappelpitten en de oregano. Sprenkel er nog wat olijfolie over en serveer.

Recept: Plenty More / Yotam Ottolenghi

Print Friendly

21. September 2016 by Thomas
Categories: salades, vegetarisch | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *