Krablinguine

Goed voor 4 personen.

extra vergine olijfolie
1 teen knoflook, in dunne plakjes
1 el venkelzaad, gestampt
2 gedroogde rode chilipepers, verkruimeld
400 g krabvlees (ik gebruikte vlees uit blik en wat surimi)
rasp en sap van 2 citroenen
400 g linguine
1 venkelknol, in dunne plakjes, plus sprietjes groen

Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak de knoflook, het venkelzaad en de chilipepers 1-2 minuten. Voeg het krabvlees toe met de meeste citroenrasp en al het sap. Voeg zout en peper toe. Roer en verwarm het krabvlees. Houd apart.
Kook de linguine 5 minuten in ruim water met zout. Voeg de venkel toe en houd het water aan de kook tot de pasta al dente is. Giet af, bewaar wat kooknat en schep pasta en krabmengsel door elkaar. Roer en voeg eventueel wat kooknat toe om smeuïger te maken. Bedruppel het gerecht met olijfolie en strooi de rest van de citroenrasp en het venkelgroen erover.

Recept: Jamie Magazine
Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

23. June 2012 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, mediterraans, vis & schaaldieren | Tags: , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *