Kalfstartaar met coquilles, avocadocrème & kapperappel

Soms kan een voorgerecht zo smaken dat het hoofdgerecht niet hoeft en je gewoon meer van dat wil. Gelukkig had m’n Sofietje zich er op voorzien.

150 g mager kalfsvlees
4 coquilles
1 avocado
sap van 1 limoen
zure room
cayennepeper
1 bosje krulpeterselie (fijngehakt)
4 kapperappeltjes
1 bosje basilicum
olijfolie
maïsolie
1 sjalotje (fijngesnipperd)
1 teentje knoflook (geplet)
peper
zout
grof zout

Snijd het kalfsvlees in fijne blokjes. Kruid met peper en zout, voeg de gehakte peterselie toe, een klein beetje olijfolie en zet in de koelkast.
Schil de avocado, mix in de blender met een schepje zure room en limoensap. Kruid met de cayennepeper en zout. Doe de crème in een spuitzakje met een fijn spuitmondje.
Pluk de blaadjes van de basilicumtakjes en mix in de blender met olijfolie, maïsolie, sjalot, knoflook, peper en zout.
Doe de tartaar in een mooi uitsteekvormpje. Bak de coquilles kort aan één zijde, kruid met grof zout. Leg de coquilles op de tartaar en werk af met toefjes avocadocrème, kapperappel en enkele druppels basilicumolie.

Recept: Chiara Van Emrik voor Njam

Print Friendly

13. February 2013 by Thomas
Categories: vis & schaaldieren, vlees, voorgerecht | Tags: , , , | 3 comments

Comments (3)

  1. Bedankt voor de tip! Het was ongelofelijk lekker!

  2. Dit lijkt mij serieus lekker! En is dat wat, dat Njam-tv? Kunnen we hier in Nederland niet ontvangen. Wel 24Kitchen, maar daar krijg je soms wat jeuk van – behalve van Bourdain natuurlijk.

    Overigens: frisse nieuwe lay-out voor Filet Pur. Je foto’s komen nog beter uit. Klein kritiekpuntje: die letters zijn nu wel erg klein. Of ligt dat aan mijn ogen ;-)

  3. @ Stijn Njam Tv is een culinaire zender in Belgenland. Met een hele resem leuke programma’s. Ben je al langs de optieker geweest ? ;)

Leave a Reply

Required fields are marked *