In de naam van de vader en de zoon …

Met deze woorden opende fotograaf en uitgever Tony Le Duc de voorstelling van z’n nieuwe boek ‘De Keuken van Ons Vader’.  In dit boek 27 vaders met dezelfde passie: het fornuis en lekker eten. Vijfenzeventig smakelijke recepten en een veelvoud aan warme verhalen op een plezante manier neergeschreven door An Olaerts.IMG_8649_web
Vier Juli moet het geweest zijn, toen Tony me opbelde met de vraag of ik wou meewerken aan dit boek. Ik herinner het me nog goed ik stond net klaar om me vier dagen in het festivalleven te smijten, eventjes ontstressen, het kopke effe leegmaken. Ik zei dat ik er even over moest nadenken en dat hij me maandag avond nog maar eens moest bellen, dan zou ik wel terug onder de levenden zijn.
IMG_8647_web
En kijk, nu, zoveel maanden later staat deze vader te blinken in dit pareltje met m’n favoriete ijsje, de vlierbloesemsiroop uit m’n kinderjaren en de gepimpte versie van nonkel Hans z’n chili con carne. IMG_8642_web
Het werd een gezellige avond, een bende fiere vaders, een resem heerlijke hapjes, allemaal uit het boek maar voor de gelegenheid nog even gefinetuned door Mr Sergio Herman en z’n team, super om zien hoe die kerels ons eenvoudig familierecept in een feestelijk kleedje staken.
Ooh ja, en dan was er nog m’n eerste tv-optreden, we zijn weer een ervaring rijker.
Als je dan tijdens het snuisteren tussen de andere vaders hun verhalen en gerechten plots een stukje terugvindt waarin vader ‘Bert Hamelinck’ zonder hem bij naam te noemen je schoonvader als één van de mensen noemt die z’n liefde voor eten aanwakkerden, dan is het verhaal rond.
Ik citeer:
Nog iemand die flink heeft bijgedragen aan mijn liefde voor goed eten was mijn eerste baas. Ik was best boy in zijn filmploeg. Voor opnames waren we vaak in het buitenland. Het eerste wat hij daar deed was een slachthuis zoeken om er vers vlees te kunnen kopen. Die mens was altijd over eten bezig! Ik heb veel naar hem gekeken en veel van hem geleerd. Koken is een kwestie van goede ingrediënten.

En die schoonvader (Dirk Favere) is nog geen haar veranderd, zeg dat ik het gezegd heb.

Print Friendly

22. October 2013 by Thomas
Categories: kookboeken, men at work | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *