Coquilles met compote van sjalot in een nage van brie

Goed voor 4 personen

8 sjalotten
4 dl porto
2 takjes tijm

1 ui
2 stengels selder
1 takje tijm
1 blaadje laurier
2 dl visbouillon
1 dl witte wijn
1 dl room
150 g brie

8 coquilles

Snij de sjalotten in fijne julienne. Stoof ze in boter aan tot ze glazig zijn. Blus af met porto en de tijm. Laat op een zacht vuurtje anderhalf uur inkoken tot de porto volledig opgenomen is en er een mooie compote ontstaat.

Stoof voor de nage de ui in vetstof. Stoof de selder mee en blus af met witte wijn. Laat die eventjes goed doorkoken, voeg de bouillon en de room toe.Voeg tijm en laurier toe en laat het geheel zachtjes inkoken.Voeg de brie toe en laat die rustig smelten (veel roeren). Zeef het geheel, kruid af met peper en zout. Laat op een zacht vuurtje verder trekken. Blancheer kort de spinazie.

Verwarm een pan met een beetje olijfolie en boter. Bak er de coquilles +/-2 min. aan elke kant mooi goudbruin.

Leg de coquilles in het bord op een bedje van spinazie, dan de compote van sjalot (ev. met een kleine kookring) en giet de nage van brie in het bord tot het een beetje onder staat.

Smakelijk!

Recept: Anneleen Maelfeyt
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

24. January 2010 by Thomas
Categories: vis & schaaldieren, voorgerecht | Tags: , , | 4 comments

Comments (4)

  1. Mmmmmh, mmmmh, als dit de standaard zal worden, laat maar komen!

  2. Heerlijke voeding, prachtig geschikt op het bord!Doe zo verder! Ik stel me alvast kandidaat bij de volgende voorproef-oefensessie. Lies

  3. ok, zag er goed uit op de foto, dus heb ik me laten verleiden om dit overheerlijke recept te maken. En het was echt lekker. Wel vraagt het wat voorbereiding en even je hoofd goed erbij houden. Het etentje voor mijn schoonbroer en zusje begon in ieder geval met een overheerlijk voorgerechtje.

  4. Proficiat aan allen !

    Heb dit gerechtje zelf al een keer gemaakt met kerstmis ! Superlekker !

    Zeer geslaagd als voorgerecht

    Groetjes,

    Een trouwe fan in wording

Leave a Reply

Required fields are marked *