Workshop TØMMER

TØMMER, dat zijn Christophe en Gerbrecht, de één beenhouwer, de ander kok. Ze leerden elkaar een aantal jaren geleden kennen in de keuken, de één aan de koude kant, de ander aan de warme.  Tussen de vele couverts door werd al snel duidelijk dat als het op eten aankwam, de heren dezelfde visie deelden. Een kleine twee jaar later zijn de dromen van toen werkelijkheid geworden en staan ze hun mannetje in de culinaire jungle.Workshop TØMMER / Filet-purWorkshop TØMMER / Filet-pur
Combi_03_weWorkshop TØMMER / Filet-purbWij liepen hen alvast op tal van zomerse terrasjes, festivals en trouwfeesten tegen het lijf en genoten van verrassende streetfood  tot eigentijdse gastronomie. Al snel was TØMMER een gespreksonderwerp in de kookclub. Een workshop drong zich op.Workshop TØMMER / Filet-purWorkshop TØMMER / Filet-pur
Een beest uitbenen, worsten draaien , … het sprak al lang tot onze verbeelding. Toen Gerbrecht en Christophe met het voorstel kwamen om een lam uit te benen om dan met het vlees aan de slag te gaan en verschillende bereidingen te maken waren we meteen verkocht.
Workshop TØMMER / Filet-pur
Er werd versneden, gerookt, gebakken, gedraaid, … Er was carpaccio van lam, een hapje met niertjes, een heerlijk kruidige rollade, worst met verse kruiden en kastanje, lamskoteletten, een frisse couscous, versgemaakt naan brood, … Laat ons zeggen dat het een zeer smakelijke, doch vlezige editie was.
Workshop TØMMER / Filet-pur
Workshop TØMMER / Filet-pur
Verwacht van de  TØMMER-boys geen kant en klare recepten, geniet van hun eigenzinnige manier van koken, hun zin voor experiment met de ingrediënten van de dag en de vele tips. Een aanrader van formaat!
Workshop TØMMER / Filet-pur

Foto’s: © Thomas Van de Water

Print Friendly

13. October 2015 by Thomas
Categories: kookclub, men at work | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *