Spiesjes met scampi en wasabimayonaise

Goed voor 4 personen

12 scampi
4 citroengrasstengels
1/2 venkel (in stukken gesneden)
wasabimayonaise (3/4 mayonaise, 1/4 wasabi)

Ingrediënten voor de marinade
2 blaadjes koriander (fijngesnipperd)
1 el limoensap
1tl sushiazijn
1 teentje knoflook (fijngesnipperd)

Meng alle ingrediënten voor de marinade.
Pel de scampi, verwijder het darmkanaaltje, leg ze in een schaal samen met de venkel en giet er de marinade over. Laat minstens 3 uur marineren , draai tussenin enkele keren.
Haal de scampi uit de marinade, dep ze droog en rijg telkens 3 scampi op een citroengrasstengel. Begin en eindig met een stukje venkel. Gril op de barbecue.
Serveer als hapje samen met de wasabimayonaise.
Wij hadden geen venkel meer in huis, maar zonder is het ook lekker.

Recept: Tine Bral
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

18. September 2010 by Thomas
Categories: barbecue, hapjes, vis & schaaldieren | Tags: , , | 1 comment

One Comment

 1. Zoals je ziet op de foto, heb ik de venkel weggelaten. Is een groente die niet door iedereen gesmaakt wordt. En als hapje, en met kinderen in de buurt, wou ik niet te veel op de smaakpupillen spelen. Als voorgerecht zou ik het wel gedaan hebben.
  Achteraf gezien lijken drie scampi’s visueel ook leuker dan twee, maar vermits ik geen tijd meer had (verbouwingen!) om naar de Thaise winkel in Mechelen te rijden moest ik het doen met de citroengrasstengels uit de Delhaize van Keerbergen. En die zijn zo kort afgesneden.
  Nog een tip: Steek met een scherp ‘patattenmeske’ door de scampi. Het gaat dan makkelijker om hem op de stengel te spiesen.
  Wat de wasabimayonaise betreft: de verhouding 3/4 mayo en 1/4 wasabi werd door het gezelschap als ‘straffe kost’ ervaren. Ook handig om even het gezelschap te verwittigen welk kaliber van een dipsausje ze voorgeschoteld krijgen. Zo hebben we op het nippertje kunnen vermijden dat Thomas één van zijn ‘heetste’ avonden zou beleven.
  Groeten,
  Koksmaatje Orestes (met de hulp van vriendin Lies)

Leave a Reply

Required fields are marked *