Mosselen uit de Q-bag

Goed voor 2 personen

1 stengel witte selder
1 ui
1/2 rode paprika
600 g mosselen
1,5 dl Noilly Prat
viskruiden
20 g pesto
1/2 bosje basilicum
2 teentjes knoflook

ingrediënten voor de viskruiden
500 g zeezout
50 g dille
25 g venkel
25g peterselie
25 g paprikapoeder
12 g cayennepeper
12 g kerrie

Snijd de selder en de ui zeer fijn en hak de paprika in kleine blokjes. Maak 2 zakjes in aluminiumfolie en leg er telkens 300 g mosselen in met wat groenten. Giet 75 cl Noilly Prat in elk zakje. Kruid de mosselen met viskruiden en een lepel pesto. Hak de peterselie en de basilicum fijn, pers een teentje knoflook en doe dit alles in de Q-bag. Vouw de opening goed toe. Leg de mosselen op de barbecue tot ze helemaal open zijn of leg ze in een oven van 200 °C.

Recept: variant op recept uit de BBQ Bijbel
Fotografie: Thomas Van de Water

Print Friendly

21. September 2010 by Thomas
Categories: barbecue, vis & schaaldieren, voorgerecht | Tags: | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *