Ricotta al forno

Goed voor 6 personen.

wat boter
150 g versgeraspte Parmezaanse kaas + wat extra
2 handenvol verse basilicum
1 handvol munt
1 handvol peterselie
500 g verse ricotta
125 ml slagroom
2 eieren
12 zwarte olijven (ontpit en fijngesneden)
zout
peper

Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een springvorm van 30 cm doorsnede in met wat boter en bestrooi hem met een beetje Parmezaanse kaas. Schud het teveel aan kaas eruit.
Doe de kruiden met de helft van de ricotta en de helft van de room in een keukenmachine. Pureer alles tot je een lichtgroen mengsel krijgt. Meng de rest van de ricotta en de room erdoor. Voeg terwijl de motor draait de eieren om de beurt toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Roer tenslotte de 150 g Parmezaanse kaas erdoor. Schep het ricottamengsel in de geprepareerde bakvorm en verdeel de olijven erover.
Bak de ricotta 20 min. in de voorverwarmde oven, tot hij mooi uitgerezen is. Serveer hem direct.

Recept: Vers uit de tuin, Sarah Raven
Foto:  © Thomas Van de Water

Print Friendly

10. October 2012 by Thomas
Categories: ovenschotels, vegetarisch | Tags: , , , , | 1 comment

One Comment

  1. Jammer dat ik niet van risotto houd, maar wat ziet het er lekker uit !

Leave a Reply

Required fields are marked *