Ossobuco a la milanese volgens Carluccio

Een aantal weken geleden ging Jeroen Meus in z’n programma Plat Preféré op zoek naar het lievelingsgerecht van Ludo Coeck. Ik ben niet echt een voetballiefhebber, maar deze kerel had alvast goede smaak als het op eten aankwam. Antonio Carluccio bereidde samen met Jeroen Meus deze heerlijke ossobuco.

1 1/4e kg kalfsschenkel, in 4 plakken van 4 cm dik (met mergpijp)
4 eetlepels olijfolie
1 ui (in blokjes)
2 stengels bleekselderij (in blokjes)
1 wortel (in blokjes)
500ml passata
2 glazen rode wijn
ca 3 dl kalfsbouillon
zout
peper
kruidenbloem

Bestuif het vlees met bloem. Verhit de olie in een grote pan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Haal het uit de pan en houd het apart. Voeg zo nodig meer olie toe en fruit ui, bleekselderij en wortel in dezelfde pan lichtbruin. Voeg de passata toe. Doe het vlees weer in de pan, giet er wijn en bouillon bij en breng alles zachtjes aan de kook. Laat het afgedekt ca anderhalf uur pruttelen of tot het vlees gaar is; haal tegen het einde van de stooftijd het deksel van de pan. Kijk af en toe of de saus niet te droog wordt en voeg zo nodig nog wat bouillon toe.
Breng het gerecht met zout en peper op smaak en geef er risotto allo zafferano en gremolata, een mengsel van fijngeraspte citroenschil, gehakte knoflook en peterselie bij.

Recept: Antonio Carluccio
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

22. January 2011 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, mediterraans, vlees | Tags: , , | 1 comment

One Comment

  1. Pingback: Ossobuco a la milanese & Doppio Passo Primitivo - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food

Leave a Reply

Required fields are marked *