Mojito

Net als vorig jaar werden we bij Robin, Iris en de kids uitgenodigd om te komen barbecuen. Wat mij betreft mag dit een traditie worden, goed gezelschap, lekker eten, …  alleen het miezerige weer hoeft er niet steeds bij te zijn.
We lieten het niet aan ons hart komen en met Robins zomerse mojito werd de aftrap voor een fantastische avond gegeven.

Goed voor 1 persoon

1/2 limoen (in 6 stukjes)
1/2 tl vloeibare rietsuiker
12 muntblaadjes
5 cl Bacardi superior
Soda
1 takje munt
gemalen ijs (of ijsblokjes)

Kneus de limoen met de de suiker tot het sap goed zichtbaar is. Doe de muntblaadjes erbij en kneus zachtjes. Vul het glas op met gemalen ijs. Giet de rum over het ijs en roer om met een cocktaillepel. Top af met soda en roer nog even door zodat alle ingrediënten goed mengen.
Werk de cocktail af met een takje munt en serveer met een rietje.

Wil je dit recept door the master himself, Manuel Wouters bereid zien worden, klik dan hier.

Misschien nog niet zo’n slecht idee om er deze druilerige Nationale Feestdag wat met op te vrolijken.

Recept: www.njam.tv
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

21. July 2011 by Thomas
Categories: Uncategorized | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *