Lasagne met courgette

Goed voor 4 tot 6 personen

12 vellen gedroogde lasagne
+/- 400 ml bereide tomatensaus met wat ui, bleekselderij (kan ook met vlees)
1 courgette
50 g geraspte Parmezaanse kaas
2 bolletjes mozarella

Ingrediënten voor de bechamelsaus
450 ml melk
450 ml rundsfond
75 g boter
75 g gewone bloem
vers geraspte nootmuskaat
zout
versgemalen zwarte peper

Maak de bechamelsaus. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Al roerend een 2-tal min. fruiten.Voeg de melk en de fond beetje bij beetje toe. Laat even koken en breng op smaak met nootmuskaat, zout en de versgemalen peper.
Snijd de courgette in plakjes. En bak ze even in een pan.
De oven voorverwarmen tot 180°C. Indien nodig de lasagne vellen volgens het voorschrift op de verpakking in ruim kokend water met zout koken. Met een schuimspaan eruit scheppen en op een schone theedoek laten uitlekken. Een derde deel van de tomatensaus in een met boter ingevette ovenschaal scheppen. Leg een laag courgetteschijfjes in de tomatensaus.
Leg vier lasagnevellen op de saus. Schep er een derde van de bechamelsaus op en leg er een aantal schijfjes mozarella op. Herhaal dit procédé twee keer en eindig met een laagje bechamelsaus die de hele bovenkant bedekt.
Strooi er de Parmezaanse kaas over en bak het gerecht 45 min. in de oven.

Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

17. August 2010 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, mediterraans, ovenschotels | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *