Langzaam gegaard lamsvlees met knoflook en rozemarijn

Donna Hay maakt dit recept met een lamsshouder, wij hadden nog wat lamsvlees in de vriezer zitten, een overschotje van de TØMMER- workshop en  gebruikten de lamsnek en -kuitjes om dit heerlijk herfst gerecht te prepareren. Ik halveerde de hoeveelheid suiker (normaal 90 g) en serveerde er een ovenschotel van aardappel & zoete aardappel bij. Heerlijk!lamsvlees

125 ml witte wijnazijn
40 g bruine basterdsuiker
1 el olijfolie
zout / peper
1 lamsschouder +/- 2kg met bot (of andere stukken van het lam)
18 tenen knoflook ongepeld
6 à 8 takjes rozemarijn
375 ml kippenbouillon

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng azijn,  20 g suiker, olie, zout en peper in een grote kom. Leg het lamsvlees erin en laat een twintigtal minuten marineren. Leg het vlees (met de huidzijde naar boven) in een ovenschaal. Voeg look, rozemarijn, bouillon en marinade toe.
Strooi de resterende suiker over het vlees, dek af met aluminiumfolie en zet 2,5 uur in de oven. Verwijder de folie en braad nog 30 minuten of tot het lamsvlees zo gaar is als je lekker vindt. Dien op met de knoflook.

vlees-klaar-2

Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

01. December 2015 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, ovenschotels, vlees | 1 comment

One Comment

  1. Is het normaal dat mijn speekselproductie plots de hoogte in gaat? Njam!

Leave a Reply

Required fields are marked *