Kwartelei – erwt – citroen

Fris lentehapje, ideaal om het paasfeest met te starten.

erwt-kwartelei-brood

Goed voor een 10 à 15 hapjes.

400 g diepvrieserwten
zeste van 3 citroenen
4 tenen look
3 el extra vierge olijfolie
zeste van 3 citroenen
peper
zout
+/- 18 kwarteleitjes
enkele sneden meergranen brood
basilicum (voor de afwerking)

Kook de doperwten gedurende ongeveer 2 minuten in een weinig water en laat ze even schrikken in ijswater.
Laat ze uitlekken.
Doe de erwten, olijfolie, zeste van 2 citroenen en look in een blender en mix even door.
Breng op smaak met peper en zout en de overgebleven zeste (houd nog wat opzij voor de afwerking)
Toast het brood en snijd in reepjes.
Pocheer de kwarteleitjes ongeveer 1,5 min.
Doe wat van de erwtenpuree op de bordjes, dresseer er de toast en het gepocheerde kwartelei op.
Werk af met enkele blaadjes basilicum, zeste van citroen, enkele druppels olijfolie en een draai van de peper-en zoutmolen.

Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

05. April 2015 by Thomas
Categories: hapjes, vegetarisch | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *