Aan de slag met het thema ‘gevogelte’

Van bij de eerste editie werken we steeds met een thema, steeds voor interpretatie vatbaar , maar een beetje houvast komt wel van pas. Rond de paasperiode leek het thema ‘gevogelte’ ons wel op z’n plaats.01_web
02_web03_web04_webRobin, Lieven en Stijn namen een vliegende start met een resem Aziatische hapjes en een aangepaste apero op basis van, hoe kan het ook anders?  ‘Grey Goose’ Wodka.

05_web
06_web
Hans en Rudy gingen aan de slag met de eerste asperges van het seizoen en toverden een soepje met gemarineerd kippenspiesje op tafel. Als hoofdgerecht schotelden Dirk en Dimi ons een feestelijk stoofpotje van kip en peperkoek voor.
07_web
08_web
09_web
Voor het dessert inspireerden Krikke, Rob en ikzelf ons losjes op een vogelnestje. Als nestje gebruikten we Kataifi (gebak van draadjesdeeg) op  mos van pistache spongecake gevuld met eitjes van  brownie, framboos,  parfait van nougat en vanille ijs. ‘t Was weer een meer dan geslaagde editie. 10_web
Foto’s: © Thomas Van de Water

Print Friendly

08. April 2015 by Thomas
Categories: gevogelte, kookclub, men at work | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *