Kruidige couscous – venkel – geitenkaas

Voor de couscous die we serveerden op ‘filet-pur kookt’ baseerden we ons op de groene couscous van ‘Yotam Ottholenghi‘ en brachten het met heerlijke geitenkaas, yoghurtdressing, tomaatjes en opgelegde venkel.IMG_92591_web
Goed voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten voor de Couscous
150 g couscous
1,5 dl kokend water of groentebouillon
1 ui (in dunne ringen gesneden)
1 el extra vierge olijfolie
1/4 tl zout
1/4 tl gemalen komijnzaad
50 g gedopte ongezouten pistachenoten (geroosterd en grofgehakt)
3 lente uitjes (in dunne ringetjes)
30 g rucola (fijngehakt)
20g peterselie
20 g koriander
2 el gehakte dragon
2 el gehakte dille
2 el munt (gesnipperd)
1 dl extra vierge olijfolie

Ingrediënten voor de opgelegde venkel
1 venkelknol (ultra fijn gesneden)
witte wijnazijn
suiker (naar smaak)

Ingrediënten voor de yoghurtdressing
Griekse yoghurt
citroensap
extra vierge olijfolie
peper
zout
verse munt (fijngehakt)

kerstomaatjes (in 4 gesneden)
geitenkaas (verbrokkeld)

Doe de couscous in een grote schaal en overgiet hem met het kokende water of de bouillon. Laat de couscous afgedekt met plasticfolie 10 minuten staan.
Bak intussen de ui in een koekenpan in de olie tot ze goudbruin en gaar is. Meng het zout en de komijn erdoor. Laat het iets afkoelen.
Doe de peterselie, koriander, dragon, dille, munt en olijfolie in de blender en pureer alles glad. Giet deze pasta bij de couscous en meng met de vork om
de korrels luchtiger te maken. Voeg nu de gebakken ui, pistachenoten, lente ui, groene chilipeper en rucola toe. Meng de salade luchtig door elkaar.
Serveer hem op kamertemperatuur.

Meng de ingediënten voor de dressing en kruid naar smaak, zet koel weg.

Snijd de venkel met een mandoline in zeer fijne plakjes. Laat hem even trekken in een mengsel van azijn en suiker.

Doe wat couscous in een kommetje en serveer met de opgelegde venkel, tomaatjes, yoghurtdressing en geitenkaas. Werk af met wat verse kruiden en een draai van de pepermolen.

Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

05. August 2015 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, mediterraans, salades, vegetarisch | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *