Kip en Rivierkreeftjes

kip met rivierkreeftjes

Voorbereiding: 45 minuten – Bereiding: 35 minuten

1 kip
12 rivierkreeftjes met rode pootjes
2 glazen witte wijn
6 tenen knoflook
3 uien
6 rijpe tomaten
2 dl bisque van kreeft
1 snuf saffraan
1 snufje cayennepeper
1/2 dl cognac
2 dl slagroom
olijfolie
zout en peper

1. Maak de rivierkreeftjes schoon. Pel en snipper de knoflook en uien. Snijd de kip in acht stukken.

2. Bak de stukken kip in een braadpan goudbruin, bak knoflook en ui mee en voeg zout en peper toe. Blus af met de witte wijn, doe de in vieren gesneden tomaten, de bisque en de saffraan bij de kip. Zet het deksel op de pan en stoof de kip 30 minuten op laag vuur.

3. Bak de rivierkreeftjes in een koekenpan in hete olijfolie, flambeer ze met cognac, doe dit alles bij de kip in de pan, roer de room erdoor en laat de kip nog 5 minuten sudderen.

recept uit: A Propos Bistro
Fotografie: © Thomas Van  de Water

Print Friendly

06. January 2010 by Thomas
Categories: gevogelte, hoofdgerecht | Tags: , | 2 comments

Comments (2)

  1. Rivierkreeftjes! Amai, thomas. Had je iets te vieren? Een vroege Valentijn? Mooi logo trouwens…. groet aan alle would be hobbykoks

  2. grave blog! en het gerecht ziet er ook geweldig uit! Ga sebiet mijn nagerechtje al is maken se. tot volgende week.

Leave a Reply

Required fields are marked *