Chiligehaktschotel

Voorbereiding: 35 minuten – Bereiding 35 minuten

3 stengels selder in stukjes
2 wortels in stukjes
4 el olijfolie + extra om in te vetten
40 g boter
50 g bacon, in reepjes
400 g rundergehakt
1 grote ui, fijngesneden
1 teen knoflook
1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
800 g aardappelpuree
1 afgestreken tl gemalen komijnzaadjes
1 tl oregano
1 tl gemalen koriander
1/2 tl chilipoeder

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de bacon tot hij knapperig is. Neem de bacon uit de pan en stoof de ui, wortel en selder gedurende een aantal minuten, voeg het gehakt toe en bak het rul met een vork.
Voeg de kruiden toe (naar smaak), tomatenpuree en bacon toe en bak 1 min. Voeg 125 ml warm water toe zodat een mooie dikke saus ontstaat en laat 5 min. pruttelen. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de gehaktmassa over een ingevette ovenschaal.
Roer de al dan niet zelfgemaakte aardappelpuree los met 2 el olie en verdeel gelijkmatig over het gehaktmengsel. Trek er met een vork wat lijntjes in, bestrooi met het paneermeel en leg er een aantal blokjes boter op .

Bak de gehaktschotel in het midden van de oven gedurende een 30-tal min. totdat de pureelaag een mooi korstje heeft en goudbruin is.

Indien je dit gerecht niet te sterk kruid, zullen de kids er dol op zijn.
Deze schotel is tevens ideaal om in de diepvriezer te bewaren, zodat je op drukke momenten toch snel iets lekkers kan opwarmen.

Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

11. January 2010 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, ovenschotels, voor de kids | Tags: , | 2 comments

Comments (2)

  1. ziet er een eenvoudig en lekker wintergerechtje uit… ga ik van de week eens proberen!

  2. Gisteren nog eens gemaakt! Toch o zo lekker!

Leave a Reply

Required fields are marked *