Gevulde uien

IMG_2740_web

1/2 l groentenbouillon

3,5 dl witte wijn

4 grote uien

3 tomaten

120 g paneermeel

100 g Feta

handvol bladpeterselie (fijngesneden)

scheut olijflolie

2 tenen knoflook

3 bosuitjes (fijngesneden)

zout

zwarte peper

Verwarm de oven voor op 180°C.
Breng de bouillon samen met de witte wijn aan de kook.
Snijd de onder en bovenzijde van de ui en verwijder de bruine schil. Haal voorzichtig de kern uit de uien tot enkel de buitenste  rok overblijft. Kook deze gedurende een 4-tal minuten net gaar. Dep droog en laat afkoelen. Bewaar de bouillon.
Rasp de tomaten voor de vulling op een grove rasp tot enkel het vel overblijft. Gooi het vel weg.
Meng de tomatenpulp met het paneermeel, feta, peterselie, olijfolie, geperste look,  bosuitjes de peper en het zout.
Vul de uien met dit mengsel en plaats ze in een ingevette ovenschaal. Giet er 3/4 dl bouillon over, zodat de bodem van de schaal net bedekt is.
Zet de schaal +/- 45 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn.

Gemaakt door: Peter
Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

29. June 2014 by Thomas
Categories: hapjes, vegetarisch | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *