Gegrilde perzik met limoen-vanille mascarpone

Onlangs kwam de vraag of ik aan de slag wilde gaan met fruit in blik van Del Monte. Met plezier nam ik de uitdaging aan. Ik hoor je al denken, fruit in blik??? Wel, van kinds af ben ik al geboeid door conserven. Hoe dit komt? Ik vermoed dat het met enkele herinneringen aan m’n grootouders langs vaders kant te maken heeft. Je kon er niet op bezoek gaan of er werd je iets te eten aangeboden, en neen zeggen was geen optie. Stond er niets meer op het fornuis te pruttelen dan dook m’n grootvader in z’n tot de verbeelding sprekende voorraadkelder vol zelf opgelegde groenten, haringen, hammen en conserven. In een wip en een gauw toverde m’n grootmoeder dan iets lekkers op tafel. Ik vermoed dat het dat is wat me zo aanspreekt aan conserven, weten dat je steeds iets in huis hebt waar je snel een smakelijk gerechtje met op tafel kan toveren.

Zo hadden we onlangs een gezellige familiebarbecue, de vleesjes en salades waren reeds verorberd, maar niemand had zin om naar huis te gaan, hoog tijd dus om nog een last-minute barbecue dessertje uit de mouw te schudden. Gegrilde perzik leek me wel wat. Aangezien er in m’n Belgisch tuintje niet meteen heerlijk sappige perziken aan de bomen groeien was ik zeer blij dat er nog wat lekkere exemplaren in de voorraadkast zaten.
Gegrilde perzik met mascarpone
Goed voor 4 personen.

1 blik halve perziken op sap (415 g)
1 el extra vierge olijfolie
grof zout
250 g mascarpone
4 el  agavesiroop of honing
zeste van 1 limoen
1 vanillestokje
1 handvol geschaafde amandelen
enkele blaadjes munt als garnering

Doe de mascarpone in een kommetje. Snijd het vanillestokje overlangs door en schraap er de zaadjes uit. Doe de vanille samen met de agavesiroop en zeste van limoen bij de mascarpone en meng goed. Zet even weg in de koelkast.
Neem de perziken uit het blik en dep ze droog met wat keukenpapier. Wrijf ze in met een weinig olijfolie en bestrooi ze met wat grof zout.
Grill de halve perziken gedurende een aantal minuten op de barbecue.
Leg de halve perziken op een bordje en doe er een stevige lepel van het mascarpone mengsel op. Werk af met de geschaafde amandelen en enkele blaadjes munt.say_yes_to_fruit_Del_Monte

Zin in meer lekker fruitige recepten voor groot en klein? Check dan zeker www.sayyestothebest.be en vraag er je gratis magazine boordevol inspiratie aan.
Heb je ook een lekker recept met fruit? Stuur dan je recept in en maak kans op een Sodastream Source inclusief Del Monte Sparkling Drinkmix t.w.v. 129,99€.

Recept & Foto’s: © Thomas van de Water

Print Friendly

04. August 2016 by Thomas
Categories: barbecue, dessert, reviews / recensies, vegetarisch | Tags: , | 1 comment

One Comment

  1. Prachtige foto, en een recept wat ik zekers eens ga maken 😊

Leave a Reply

Required fields are marked *