Geert & Thomas op culinair avontuur in Brussel

Vorige week vrijdag was het zover, we hadden er al een tijdje naar uitgekeken, een hapje eten in ‘La Paix’ (de gastronomische brasserie onder leiding van David Martin), daarna naar ‘Le Salon Mer & Vigne et gastronomie’ in Tour et Taxis.
Een aantal weken geleden werd beslist dat het hoofdgerecht op onze volgende bijeenkomst orgaanvlees moet bevatten, aangezien ik daar weinig tot geen ervaring met heb, leek het Geert (gek van orgaanvlees) een goed idee om eens te gaan eten in La Paix, om onze horizonten te verruimen. Dit en gratis kaarten voor ‘Le Salon’ waren reden genoeg om eens een dagje Brussel op onze agenda te zetten.

Na wat ergernissen in de wagen, we hadden namelijk geen rekening gehouden met wegenwerken, tijdelijke éénrichtingsstraten en een zeer druk bevolkte vrijdagmarkt pal voor onze bestemming, konden we onze voeten onder tafel schuiven. De amuse, een soepje van krab met een mousse van koffie, was meteen een schot in de roos. De trend was gezet, als voorgerecht genoten we beiden van ‘Croustillants de pieds de porcs Basque désossés, à la moutarde’, héérlijk.

Als hoofdgerecht nam ik ‘tête de veau avec langoustine, …’ , als ik me niet vergis zat er ook nog wat oor en staart in, terwijl Geert met veel smaak zijn ‘Rognons de veau Belge sautés Liégeoise ou Dijonnaise’at. Bij dit alles dronken we een lekkere ‘Gigondas Château du Trignon 2005’.

Voor onze desserten lieten we ons verleiden door de specialiteiten van het huis, Geert nam een ‘Café glacé à la vanille’ en ik genoot met volle teugen van de ‘Pain perdu croustillant à la vanille Bourbon, compote de pommes’.
Nadat we met gans het keukenteam (een zeer sympathieke bende) op de foto mochten, sloten we ons bezoekje af met een Amaretto voor de ene (rara?) en een Muscadet voor de andere.
Deel één van ons avontuur zat erop, en wat ons betreft zijn ze daar in Anderlecht hun Michelinster en hun 16/20 bij Gault Millau zeker waard.

Voor deel 2 van ons culinair avontuur gingen we richting Tour & Taxis, waar voor het eerst ‘Le Salon Mer & Vigne et gastronomie’ werd georganiseerd. We wisten niet wat we moesten verwachten, maar laat me het beschrijven als een grote markt met een overvloed aan Franse lekkernijen (wijn, kaas, ham, salami, foie gras, …) waar men aan elk kraampje verwacht dat je minstens één van hun specialiteiten proeft. Er zijn ergere dingen in het leven, …

Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

16. May 2010 by Thomas
Categories: men at work, restaurants | 4 comments

Comments (4)

 1. *ZUCHT* Wat een verademing!!! Eindelijk een goede én mooi vormgegeven Nederlandstalige foodblog gevonden! Knap fotografie-werk! Ik ben nu al fan!
  Groetjes,
  Liesbeth

 2. Bedankt voor de complimentjes, en nog veel plezier op onze blog.

 3. Hey Thomas,

  heb nog niet veel tijd gehad voor de foto’s en receptjes voor de niuwe rubriek.
  Maar ik doe men best om zo snel mogelijk hier werk van te maken.

  Die blog blijft groeien en wordt leuker met de minuut !

  Doe zo verder guys !

  Kim

 4. Geen probleem, we zijn niet gehaast.
  Groetjes Thomas.

Leave a Reply

Required fields are marked *