Asperges met Spekjes

Super eenvoudig, snel klaar en zeer lekker. Bedankt voor de tip, Hans.
Ik had enkel witte asperges in huis, maar dit recept kan evengoed met 1/2 witte en 1/2 de groene asperges.

Goed voor 2 grote asperge-liefhebbers

1 kg asperges
200 g gerookt spek
zout
boter
2 grote aardappels

Kook de aardappels met schil in wat water. Snij het spek in zeer fijne reepjes. Kuis de asperges en snij ze in schuine stukjes (zoals stokbrood) van ongeveer 4 cm.
Verhit een weinig boter, bak de asperges goudgeel (+/- 5 min). Voeg het spek toe en bak het nog even verder met de asperges.
Kruid dit alles af met wat zout (naar smaak) & serveer met de aardappel in de schil.

Recept: Hans Van Mileghem
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

13. May 2010 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, snelle hap | Tags: , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *