Citroen surf ‘n turf

Goed voor 6 personen

4 pittige (Italiaanse) worstjes
12 kippenvleugeltjes (ik gebruikte een ganse kip)
3 citroenen (gehalveerd)
1 bakje kerstomaatjes
18 grote garnalen (ongepeld)
klein bosje tijm
groene salade (voor erbij)

ingrediënten voor de citroenmarinade
geraspte schil van 1 citroen
sap van 1/2 citroen
4 el olijfolie
4 middelgrote tomaten
1 kleine ui (gehalveerd)
8 tenen knoflook
1 rode peper (zaad verwijderen als je het niet te scherp wilt)
klein bosje basilicum
klein bosje oregano

Verwarm de oven voor op 180°C. Pureer al de ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine tot een dikke pasta en zet apart.
Snijd met een scherp mes de worstjes open en knijp de vleesvulling in een kom. Vorm er met je handen 12 gehaktballetjes van. Doe de balletjes met de kipvleugeltjes, citroenhelften en kerstomaatjes in een grote braadslee. Verdeel de marinade erover en meng goed zodat alles bedekt wordt. Zet de braadslee in de oven en rooster 30 minuten. Schud de braadslede af en toe zodat alles gelijkmatig bruin wordt. Voeg de garnalen toe, neem de geroosterde citroenen en knijp ze uit boven de braadslee. Bestrooi met de tijmtakjes, bak nog 10 minuten in de oven tot de marinade kleverig is en de kipvleugels en garnalen gaar en goudbruin zijn (mijn schoteltje mocht een pak bruiner). Serveer met een groene salade en een frisse pint.

Recept: Jamie Oliver
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

16. June 2011 by Thomas
Categories: gevogelte, hoofdgerecht, mediterraans, ovenschotels, vis & schaaldieren, vlees | Tags: , , | 2 comments

Comments (2)

  1. Hey,
    Jullie rss feed is weer f***ed. De post zelf is in orde, de title is reclame voor viagra en cialis. :)
    Gr

Leave a Reply

Required fields are marked *