‘Haalbare toprecepten’ eerste Vlaamse kookboek voor iPad

Met Kerstmis kreeg ik dit leuke kookboek kado van m’n broer, eigenlijk moet ik zeggen broers, want ik kreeg hem in tweevoud.
Het leuk vormgegeven boek bevat ‘haalbare’ toprecepten van Sergio Herman(voorgerechten), Peter Goossens (hoofdgerechten) & Roger Van Damme (desserts), de crème de la crème in koksland. Stap voor stap wordt alles uitgelegd, met extra veel aandacht voor de hedendaagse presentaties, alles wordt goed geïlustreerd met prachtige foto’s. Soms gaat die presentatie een stapje te ver voor mij, maar het werkt zeer inspirerend.

Na het enorme succes van de gedrukte versie lanceert Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts een digitale versie van het boek, het is meteen het eerste Vlaamse kookboek voor de iPad.

De app van ‘Haalbare toprecepten’  heeft onder meer filmpjes, interactieve mogelijkheden, extra informatie over de ingrediënten en links naar de leveranciers van de koks – een belangrijk element in het boek.
Ik ben dus ook zeer benieuwd naar de manier waarop ze de vormgeving hebben aangepast voor de iPad app.

De precieze verschijningsdatum van de app kan de uitgeverij niet geven. Zodra Apple haar goedkeuring geeft, zal de app te koop zijn. Over een of twee weken, zegt Kristof Lamberigts te verwachten. De app gaat ongeveer de helft kosten van de papieren versie die voor 34,95 euro te koop is.
De app is bedoeld als eenmalig digitaal experiment. ‘Leuk voor onze palmares,’ aldus Steven Borgerhoff. De uitgeverij heeft geen plannen om meer e-books of apps te maken. De omzetten van digitale uitgaven zijn ‘zó marginaal’, zegt Lamberigts, dat de uitgevers het niet de moeite vindt lonen ze uit te brengen. (Knack)

Benieuwd hoe dit verder zal evolueren, ik denk dat er in de toekomst meer van deze digitale boeken zullen verschijnen.

Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

24. January 2011 by Thomas
Categories: kookboeken | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *