Zalm – Wodka – Rode biet

Met deze in wodka en rode biet gemarineerde zalm kan je tal van kanten op. Versnijd hem tot een heerlijke carpaccio en eet hem puur natuur of pimp er een eenvoudig slaatje mee op.  De smaak en diep roze kleur zullen hun effect niet missen. Tijdens onze laatste bijeenkomst combineerde ik het met groene appel, mierikswortelroom en dragon tot een heerlijk hapje, je vindt het recept hier.

IMG_7421_web

100 g rode biet
1 el zout
1 tl suiker
75 ml wodka
250 g zalmfilet (zonder vel)

Rasp de rode biet fijn en meng met het zout, de suiker en de wodka. Wrijf de zalm in met dit mengsel en zet minimum een nacht koel weg. Haal de zalm uit de marinade en spoel onder de koude kraan. Dep goed droog.

Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

28. September 2014 by Thomas
Categories: vis & schaaldieren | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *