Vakantie-literatuur

Ik ga op vakantie en ik neem mee, zonnecrème, een bakplaat, vrouw & kinderen, … en een aantal, hoe kan het ook anders,smakelijke boeken.
IMG_1298_1_web
Vorig jaar was er ‘de Joodse keuken‘ van Claudia Roden. Dit boek vertelt de geschiedenis van het Joodse volk aan de hand van hun gerechten. Ongelooflijk hoe gevarieerd deze keuken is. Een echte aanrader en een pak boeiender dan de foto hierboven doet vermoeden.IMG_8144_web
Nog volledig in de ban van het vorige boek was het dit jaar de beurt aan de nieuwe van Claudia Roden, ‘De smaak van Spanje‘. Iets minder lijvig maar met meer fotografie geeft dit boek je de goesting om in de avondzon nog een zuiders gerecht op tafel te toveren. IMG_8145_webVerder was er nog het luchtig geschreven ‘culinaire intelligentie, de kunst van gezond en lekker eten‘ van culinair recensent Peter Kaminsky. Waarin hij doorspekt met humor en zelfspot  eten terug brengt tot wat het eigenlijk is: een combinatie van noodzaak en genot. Of hoe je gezond kan zijn en toch je bourgondische en hedonistische levensstijl niet hoeft op te geven. That’s the spirit! IMG_8146_webDankuwel, lieve boeken, jullie hebben de hangmat en de lig op een handdoek aan de zwemkom momenten nog een pak leuker gemaakt.

Print Friendly

02. September 2013 by Thomas
Categories: kookboeken | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *