Tijgergarnalen met groentensalsa

Het is nog geen moederdag, maar er mag er toch eens eentje in de bloemetjes gezet worden. Op zondag is het bij ons thuis steeds de zoete inval, en dit moeke zorgt er dan voor dat er altijd iets lekkers op tafel staat. Niet voor 4 personen waarop de meeste recepturen voorzien zijn, maar voor 14 lekkerbekken. Was het maar alle dagen zondag!

Goed voor 2 personen

4 grote tijgergarnalen
1 tomaat
1 stuk komkommer van5 cm
1/2 kleine rode ui
1 teentje knoflook
1 handvol bladpeterselie
sap van 1/2 citroen
olijfolie

Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de tijgergarnalen, maar laat de kop en staart eraan. Verwijder het darmkanaal. Leg ze in een ovenschaal. Wrijf ze in met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ze ongeveer 10 min. in de oven.
Maak ondertussen de salsa. Snijd de tomaten in kwarten, haal het binnenste eruit, duw het door een zeef en vang het vocht op zodat je dik tomatensap krijgt. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder het binnenste, zachte gedeelte met een lepel. Hak de 2 komkommerhelften in kleine blokjes. Snijd ook de ui, het knoflookteentje en de bladpeterselie fijn. Voeg alles samen in een kom. Giet er een goede scheut olijfolie (of notenolie) bij, het citroensap en het tomatensap. Kruid met peper en zout.

Recept: Mijn pure keuken
Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

22. July 2012 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, mediterraans | Tags: , , | 2 comments

Comments (2)

  1. Dat is zo! Zeer lekker altijd! Ooit kook ik even goed als mijn moeder….wie weet….

  2. Mooie foto. Ik heb ons moeder al enkele keren tegen mijn broer horen zeggen ‘Orestes, ge zijt toch met uw gat in de boter gevallen met uw schoonfamilie’… en zo te zien heeft ze meer dan gelijk.

    Lies, je taarten zijn in ieder geval al super lekker, de lekkerste aardbeitaart die ik ooit gegeten heb!

    :) Elektra

Leave a Reply

Required fields are marked *