Thais gevulde omelet

Bij wijze van voorsmaakje, één van de gerechten uit m’n kookboek ‘Diabeet‘.

IMG_9072_Thaïsgevuldomelet

Goed voor 2 personen.

4 eieren
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel plantaardige olie

voor de vulling
1 klein groen chilipepertje
1 teentje knoflook
2 lente-uitjes
2 tomaten
1 grote wortel
1 rode paprika
1 eetlepel plantaardige olie
120 g gemengd gehakt (varken-rund)
1 eetlepel vissaus
1 mespunt gemalen witte peper
2 eetlepels fijngehakte koriander
1 eetlepel vers (Thais) basilicum
120 g sojascheuten

Verwijder de zaadlijsten van het chilipepertje en snipper het fijn. Pers de knoflook. Snipper de lente-uitjes fijn. Hak de tomaten fijn. Rasp de wortel. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en
snijd hem in kleine blokjes.Verhit de olie in een pan.

Fruit het pepertje, de knoflook en lente-uitjes tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak mooi rul.
Voeg de vissaus, wortel, tomaat, paprika en peper toe en roerbak gedurende 5 minuten. Zet opzij en houd warm.

Klop de eieren en de vissaus op tot het mengsel licht schuimt. Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem.
Giet het eimengsel in de pan en bak een mooie omelet.
Schep het vleesmengsel op één helft van de omelet en werk af met de koriander, het basilicum en de sojascheuten.

Vouw de omelet dubbel en serveer.

Recept: Diabeet Receptenboek, Thomas Van de Water
Foto: Thomas Van de Water

 

Print Friendly

23. March 2014 by Thomas
Categories: aziatisch, vlees | Tags: | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *