Tartaar van zalm met asperges

Krikke toverde dit lekker en verrassend voorgerecht op tafel. Probeer dit zeker ook eens met witte asperges.IMG_7106_web

Goed voor 4 personen.

200 gram verse zalm
4 kwarteleitjes
1 norivel
8 witte of groene asperges
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel kappers
1 eetlepel bieslook
1 ei
vanille
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel pickles
2 eetlepels alpro soja cuisine
kervel

Hak de zalm in stukjes, kruid ze met peper en zout en meng ze vervolgens met de kappertjes, bieslook en de 4 eetlepels mayonaise.
Meng het eigeel met een beetje vanille.
Schil de asperges en kook of stoom ze gaar.
Schik 4 reepjes van het norivel of noriblad in 4 ronde vormpjes.
Schik hierin de zalm.
Meng 2 eetlepels mayonaise en 1 eetlepel Alpro soya Cuisine met de picklessaus en het gefilterd water.
Pocheer de kwarteleitjes.
Serveer de asperges met de picklesmayonaise, de tartaar, het
vanille-eigeel en het gepocheerde ei.
Versier met een beetje kervel.

Recept: Piet Huysentruyt voor Kookeiland.be

Print Friendly

04. May 2015 by Thomas
Categories: vis & schaaldieren, voorgerecht | Tags: , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *