Stoemp met boerenkool & worst

Goed voor 4 personen

1 kg boerenkool
100 g boter
1 kg aardappels
200 ml volle melk
vleugje nootmuskaat
spekjes (zoveel als je zin hebt)
zilveruitjes uit een potje
augurken uit een potje
piccalilly

Stroop het boerenkoolblad van de nerven. Was de bladeren in ruim water. Laat uitlekken in een zeef en snijd in kleine stukken.
Smelt de helft van de boter in een soeppan en schep de boerenkool erop. Doe het deksel op de pan en laat de boerenkool +/- 30 min gaarstoven. Kook ondertussen de aardappels gaar. Giet de aardappels af en laat ze 1 minuut droogstomen op laag vuur. Pureer de aardappels.
Verhit de melk met de rest van de boter in een pannetje. Roer de kokende melk door de hete puree. Roer ook de gestoofde boerenkool door de puree en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Serveer met worst (de kindjes lusten er graag een frankfurterworstje bij), augurkjes, zilveruitjes en voor de liefhebbers wat piccalilly.

Recept: Eke Mariën
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

07. March 2010 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, vlees, voor de kids | Tags: , , | 1 comment

One Comment

  1. Lang leve STOEMP met WORST !
    Blijft ne gouden klassieker!

Leave a Reply

Required fields are marked *