Smakelijk Parijs Deel II

Hoog tijd om nog enkele vlaggetjes toe te lichten. Culinair Parijs heeft meer te bieden dan eetkraampjes en bistro’s. Elk zichzelf respecterende hobbykok zou een bezoekje aan het keukenwalhalla ‘E-Dehillerin‘ ( 18 et 20 rue Coquillière 75001 Paris) moeten overwegen.  Paris_Food_Filet_pur_009
De winkel / magazijn bestaat reeds sinds 1820 en was Julia Child’s favoriete shop als het op kookgerei aankwam. Ik vermoed dat er door de jaren heen niet veel veranderd is. De snuisterplek bij uitstek!
Processed with VSCOcam with t1 presetWe waren uiteraard niet zomaar in Parijs, er moest iets gevierd worden. Clamato (80, Rue de Charonne, 75011 Paris), de seafood tapasbar van Chef’s  Bertrand Grébaut & Théo Pourriat leek ons het perfecte kader om onze verjaardagen te vieren.
Processed with VSCOcam with t1 presetJe kan niet reserveren bij het kleine broertje van de populaire sterrenzaak ‘Septime‘, op tijd komen is dus de boodschap en anders kan je je steeds op de wachtlijst laten zetten en een glaasje wijn gaan degusteren in hun wijnbar om de hoek van de straat. Of hoe te laat komen plots een goed idee kan zijn!Paris_Food_Filet_pur_014Verrassende gerechten, een leuk interieur, gezellige ongedwongen sfeer, sympathieke bediening, wij zijn fan!

Paris_Food_Filet_pur_013
Om het water helemaal in jullie mond te laten komen geef ik nog even de door ons gekozen gerechten mee:
*Rillettes De Bonite
*Ceviche de Mulet Noir, Chulpe, Coriandre
*Poulpe au Pot, Pois Chiche, Salsa Verde
*Chou-Fleur Roti, Grenobloise, Moule Sauvage
*Chowder, Poitrine Fumee, Croutons
*Chou, Pomme au Four, Glace Thym
Paris_Food_Filet_pur_012Foto’s: © Thomas Van de Water

Print Friendly

08. February 2016 by Thomas
Categories: restaurants | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *