Seks, drugs en rock-‘n-roll in de haute cuisine

Eerst en vooral wil ik de mensen die Anthony Bourdain’sKeukenconfessies‘ nog niet gelezen hebben even warm maken voor dit boek vol verhalen over fornuispiraten, gewelddadige dronkelappen en talloze andere berichten uit de culinaire onderbuik.
In ‘the Observer‘ werd het boek in 2000 als volgt omschreven: Neem een New-Yorkse chefkok, voeg drugs, cognac en bloed toe en je hebt een kookklassieker’.
Ik zou het niet beter kunnen omschrijven. Voor diegene die er net als ik zo hard van genoten hebben is er goed nieuws. Hij is terug met een nieuw boek dat toepasselijk ‘Vlijmscherp‘ werd getiteld. Volgens de recensies neemt hij geen blad voor de mond, en krijgen collega’s, kookprogramma’s en criticasters er serieus van langs. Dit alles wordt overgoten met een saus van humor en zelfrelativering.
De verwachtingen zijn hooggespannen, ik ben benieuwd.

Fotografie : © Thomas Van de Water

Print Friendly

24. August 2011 by Thomas
Categories: kookboeken | 2 comments

Comments (2)

  1. Laat me weten wat je ervan vond!

  2. Komt in orde, ik ben er wel nog niet in begonnen.

Leave a Reply

Required fields are marked *