Rillette van eend

De feestdagen zijn een topperiode voor de eendenborstfilets, maar voor elk borst zijn er 2 bouten en die zijn een pak minder populair, lees goedkoper. Het moment bij uitstek dus om een rillette van eend te maken.

4 vette eendenbouten
1 grote ui
2 el zwarte peperbolletjes
2 el grof zeezout
2 laurierblaadjes
rozemarijn
8 teentjes look
2 à 3 potten ganzenvet
2 sjalotjes (gesnipperd)
bieslook (gesnipperd)
1 geperst teentje knoflook

Doe de eendenbouten in een kookpot met een dikke boden en deksel. Voeg de kruiden en het ganzenvet toe.Konfijt de bouten 3 à 4 uur op een laag vuur of in een oven van ongeveer 150°C. Schep de bouten uit het vet. Verwijder het vlees van de bouten en scheur het in kleine stukjes. Meng het vlees met de sjalotjes, geperste look en biesslook. Doe dit alles in een pot. Zeef het vet en gebruik een aantal lepels het om het vlees af te dekken. Bewaar in de koelkast.

Foto:  © Thomas Van de Water

Print Friendly

25. December 2012 by Thomas
Categories: gevogelte | Tags: | 1 comment

One Comment

  1. Hmm! Klinkt goed. En een supergoede tip trouwens. Bij al deze geprononceerde smaken mag je wel een pittige wijn schenken. Rood misscihien, niet te jong vooral, rijp en krachtig. Ik zou gaan voor volle syrah! Afhankelijk van je budget kun je kiezen tussen bijvoorbeeld S de Sol tinto uit de supermarkt, of voor een stevige Rhone van Guigal uit de wijnhandel, misschien voor Zuid-Afrikaans, Rust&Vrede Estate Shiraz of zou dat te heftig zijn? hmm.

Leave a Reply

Required fields are marked *