Restaurant Tom-Yam / champagne-tasting

Een druilerige dag, massa’s regen, maar het kon ons niet deren. We waren geïnviteerd op een ‘Piper-Hiedsieck ‘champagne-tasting en we zouden op een top-locatie een aantal fantastische flessen kraken. Het ‘Chinees Paviljoen’ vormde het perfecte decor om samen met enkele collega-bloggers (Fanny & Sylvain) te genieten van de verschillende cuvee’s, het ging van een eenvoudige brut, over een rosé sauvage, een sublime demi-sec, een klassieke Millesime van 2004 tot de RARE (1988, 1998, 2002).

Het verhaal achter die Rare vintages, een verhaal van lef en creativiteit sprak me wel aan. Tijdens de hete zomer van 1976 werd Frankrijk geteisterd door een droogteperiode die zijn weerga niet kende. De geïnspireerde wijnmakers van Piper- Heidsieck wisten, dankzij hun kennis en creativiteit, de grillen van de natuur te overwinnen. De vintage die dat jaar werd gemaakt was van een ongekende zuiverheid en overtrof iedere verwachting. De wijn kreeg de naam RARE, als een herinnering aan de zeldzame gebeurtenissen die mede bepalend waren voor deze creatie. Sinds die tijd zijn er, juist in die jaren waarin de natuur zich van haar meest onvoorspelbare kant liet zien, speciale vintages geproduceerd. Allemaal anders maar altijd van buitengewone kwaliteit.
Dit laatste kunnen we alleen maar beamen.

 

De locatie was knap, het gezelschap goed en een aantal van de geopende flessen waren subliem, en toch miste het iets, misschien was het het obligate stukje droog brood dat in schril contrast stond met de gecreëerde culinaire verwachtingen, …
Onze honger was in ieder geval aangescherpt, en om in de Aziatische sfeer te blijven besloten we om naar m’n favoriete Thais restaurant (Tom-Yam, Clemenceaustraat 140, 2860 Sint-Katelijne-Waver) te rijden.
No nonsens, eerlijke, betaalbare Thai-food, lekkere en betaalbare wijnen en natuurlijk Charlie, de meest aimabele gastheer die ik ken staan garant voor een super-avond. We gingen voor een gemengd voorgerecht en een heerlijk noedelgerecht, dat in combinatie met een aantal Singha’s zorgde voor de perfecte afsluiter van de dag.

Foto’s: © Sander & Thomas Van de Water

Print Friendly

16. July 2012 by Thomas
Categories: restaurants, reviews / recensies | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *