Rabarber-gemberconfituur

De rabarber staat weer weelderig in de tuin, de kindjes lusten al eens confituur op hun boterham en ik ben gek van gember.
Toen ik op Ruth’s blog nientediparticolare (een aanrader trouwens) dit recept van Madam Confituur tegenkwam duurde het geen 10 minuten voor ik achter het fornuis stond. Nooit gedacht dat confituur maken zo leuk kon zijn. Zolang er rabarber in de tuin staat zullen er hier nog veel confituurmomenten volgen.

IMG_6941_web

500 g rabarberstelen
1,5 cm gember (geschild en in zeer kleine stukjes gesneden)
25 ml vers geperst sinaasappelsap
250 g confituursuiker (verhouding 2 kg fruit versus 1 kg suiker)

Was de rabarberstelen, schil ze en snij ze in stukken. Ook de gember schilt u en snijdt u in fijne stukken. Doe alles samen in een kookpot en voeg het sinaasappelsap toe.Laat het geheel koken totdat alles goed mals is. Haal daarna de pot van het vuur en voeg de confituursuiker toe. Los deze goed op in het mengsel en breng vervolgens alles opnieuw aan de kook.Na drie minuten is de confituur dik genoeg en mag u de rabarberconfituur in propere bokalen doen.

Recept: Madam Confituur
Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

10. June 2013 by Thomas
Categories: dessert | Tags: , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *