Pizza – vijgen – gorgonzola – rode ui op de Barbecue

Weer of geen weer, buiten koken is een zaligheid! Samen met de vrienden, aperitief in de hand, bijpraten rond een heerlijk warme barbecue, meer moet dat niet zijn. Als de heren dan ook nog eens hun nieuwste speeltje (De Weber MasterTouch Ltd Edition met GBS en GBS pizzasteen ) kunnen uitproberen kan de avond niet meer stuk.
Deze pizza met vijgen, gorgonzola en rode ui was alvast een succes.
weber master touch gbs limited edition

Ingrediënten deeg
1 zakje gedroogde gist (8g)
3 el extra vierge olijfolie
250 ml (lauw) water
500 g speltbloem
2 tl zeezout
2 el gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, rozemarijn)

Ingrediënten beleg
3 rode uien
enkele takjes verse tijm
grof zeezout
10 vijgen
400 g gorgonzola
zwarte peper
scheutje extra vierge olijfolie

Maak eerst het deeg van de pizzabodem. Doe de gist, olijfolie en het water in een kom en roer goed door elkaar. Meng de bloem met het zout en de kruiden en maak een bergje. Maak er een kuiltje in en giet er beetje bij beetje het water bij. Meng dit alles tot je een vastere massa krijgt.
Kneed goed tot je een elastisch deeg hebt. Maak er een bol van en laat afgedekt 1 uur rusten in de koelkast.
Maak ondertussen de barbecue aan. Verwarm de gourmet BBQ-systhem – pizzasteen voor op zo’n 275°C.

weber master touch gbs limited edition
Snijd de uien in halve ringen en rits de tijmblaadjes van de steeltjes. Snijd de vijgen in plakjes, en verbrokkel de gorgonzola en zet even opzij.
Verdeel het pizzadeeg in 4 gelijke porties en rol uit op een met bloem bestoven werkvlak. Zorg ervoor dat het pizzadeeg overal even dik is.
Beleg de pizzabodem met de ui, gorgonzola, vijg en wat verse tijm en schuif hem op de warme pizzasteen. Sluit de barbecue en bak de pizza gedurende een 6 tot 10 minuten krokant. Werk af met wat grof zout, een draai van de pepermolen en wat extra vierge olijfolie. En smullen maar.

Tip: *Als het je aan tijd ontbreekt kan je uiteraard kant en klare pizzadeeg gebruiken. *Geen vijgen in huis, gebruik dan dunne schijfjes peer.

Print Friendly

26. November 2017 by Thomas
Categories: barbecue, mediterraans, men at work, vegetarisch | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *