Mulligatawny – soep

Een stevige verkoudheid verdient een stevige soep. Een opkikker van formaat!Mulligatawny_web
Goed voor 4 personen.

2 el arachideolie
1 grote ui (fijngesnipperd)
250 g rundergehakt
1 el garam masala
1 tl kurkumapoeder
1/2 tl gemberpoeder
1 tl komijnzaad (gemalen in een vijzel)
1 kaneelstokje
4 kerrieblaadjes
1 laurierblad
1 el tomatenpuree
800 ml runderbouillon
1 groene chilipeper (ontdaan van zaden en in dunne ringen gesneden)
zout
peper
bruine rijst (gekookt)

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem, voeg de ui toe en fruit hem aan tot de ui zacht is. Haal de ui uit de pan en zet apart. Bak het gehakt rul en bruin en zet weg. Doe de garam masala, kurkuma, gember en komijn in de pan. Van zodra de geuren vrijkomen roer je de specerijen  samen met de ui door het gehakt. Voeg het kaneelstokje, het kerrieblad, laurierblad, tomatenpuree, bouillon en de chilipeper toe en schep goed om. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat gedurende 1 u zachtjes pruttelen. Proef en kruid af naar smaak met peper en zout. Serveer de soep samen met de gekookte rijst.

Recept: Hemelse soepen 
Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

15. March 2016 by Thomas
Categories: soepen, vlees | Tags: , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *