Kam Sa Lau Jap Bao

Of in het mooi Nederlands, vloeiende gouden broodjes, zijn het toppunt van slow-cooking. Hier kan je best je agenda even bijnemen want je moet 40 dagen voor je dinertje met de voorbereidingen starten.


Goed voor 4 personen.
Klaar in 1u, 1 nacht rusten en 40 dagen pekelen.

Ingrediënten voor de vulling:
30 gezouten eierdooiers (leg 30 ongekookte eieren gedurende 40 dagen in een schaal in water waaraan zoveel zout is toegevoegd totdat het zout niet meer oplost)
600 g suiker
1 dl water
500 g zoet maïsmeel

Ingrediënten voor het deeg:
500 g zelfrijzende bloem
20 g suiker
20 g gewone bloem
1,5 g bakpoeder
1 dl water
20 g suiker
1 dl melk

Mix de ingrediënten voor de vulling goed onder elkaar. Meng de ingrediënten voor het broodje tot een deeg en bewaar dit gedurende een nacht in de koelkast.
Haal het deeg uit de koelkast en voeg 20 g suiker en 1 dl melk toe om het deeg zacht te maken. Snij het deeg in kleine stukjes en rol ze uit tot dunne ronde plakjes met een diameter van 6 tot 7 centimeter. Doe in het midden 2 tot 3 eetlepels vulling en vouw het deeg met de duim dicht waarbij de rand een beetje naar binnen wordt geplooid totdat men een rond bolletje heeft gevormd. Stoom de broodjes gedurende 10 minuten. Serveer warm en snij in het broodje zodat de vulling er kan uitlopen.

Recept: Kook ze! Traag
Foto: © Sander Van de Water

Print Friendly

27. April 2012 by Thomas
Categories: aziatisch, vegetarisch | Tags: | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *