Goudbrasem met gember

Onlangs kreeg ik de vraag of ik zin had om een Energy-pan van BEKA Cookware te testen, en ik mocht zelf het model kiezen. M’n keuze was snel gemaakt, wij eten hier al eens graag een viske, maar een vispan, dat was er nog niet van gekomen. Een Energy vispan 34 x 23 cm, zou het worden.1042d58e-0694-4ad2-8c39-5096ce87fba1Aan de slag dan maar, Sofie en ik hadden zin in een Aziatisch gerechtje, maar check zeker eens de gloednieuwe, superhandige minisite www.ikkookmetbeka.be om wat inspiratie op te doen.IMG_8936_web

Goed voor 2 personen.

2 goudbrasem (in z’n geheel)
4 el gember (vers geraspt)
2 tl kurkumapoeder
4 tl knoflook (vers geperst)
30 cl water
4 el vissaus
2 tl suiker
3 el plantaardige olie
1 bussel lente-ui (fijngesneden)
1 pepertje (fijngesneden en ontdaan van zaadjes)
peper
zout

Maak aan weerszijden enkele insnijdingen in de vissen. Laat de vissen een tiental minuten marineren in 2 tl knoflook, 4 el gember, het wit van de gesneden lente-ui, 2 el vissaus, 2 el olie en wat zout.
Doe 1 el olie in een hete vispan en fruit er de overgebleven look in aan. Bak de vissen langs weerszijden goudbruin. Voeg het water toe en zet op een hoog vuur. Als het water begint te koken kruid dan met de kurkuma,vissaus, peper, zout en suiker.
Laat op een laag vuur een tiental minuten karamelliseren.
Werk af met de lente-ui en een het pepertje.
Serveer met wat rijst en extra groenten.

De visjes smaakten heerlijk en de  pan maakte al z’n beloftes waar, snel opwarmen & niet kleven, meer moet dat niet zijn.
Ben je nog op zoek naar een (heel) laat kerstcadeau of wil je gewoon zo’n pan op je fornuis, ga naar de filet-pur facebookpagina, like onze pagina  en deel je favoriete visrecept in een reactie. Eind deze week maak ik de winnaar bekend. Succes!

Print Friendly

29. December 2014 by Thomas
Categories: aziatisch, hoofdgerecht, vis & schaaldieren | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *