Gerookte zalm met prei en vinaigrette

Bereidingstijd 45 minuten /  goed voor 4 personen

1 gerookte zalmfilet
4 preistengels
1 ui
1 teentje knoflook
1 klein bosje bieslook
4 el hazelnootolie
1 el xeresazijn.

1.Was de prei en maak schoon. Snij het bovenste groen van de prei en bind de stengels samen tot een bundel. Breng een stoofpan met gezouten water aan de kook. Doe de prei erin en laat laat 20 minuten koken. Laat uitlekken en maak de bundel los. Doe de prei in een schotel en laat afkoelen.

2. Pel ondertussen de ui en de lookteentjes en hak ze fijn. Was de bieslook, droog en hak fijn. Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin snel en al roerend de gehakte ui, de look en de bieslook gedurende 5 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen.

3.Meng de look, de ui en de bieslook met de hazelnootolie en de xeresazijn. Kruid met peper en zout.

4.Maak de preibladeren los van elkaar en leg ze in een diepe schaal. Giet de vinaigrette over de prei en laat 20 minuten marineren.

5.Snij de gerookte zalm in plakken. Laat de preibladeren uitlekken en rol elk plakje zalm in 2 of 3 preibladeren. Leg ze op een schotel. Overgiet met een beetje vinaigrette en dien op.

Recept: Weekend Knack
Fotografie: © Lies Van de Water

Print Friendly

20. February 2010 by Thomas
Categories: vis & schaaldieren, voorgerecht | Tags: , | 3 comments

Comments (3)

  1. Flashy!!! Dit ga ik zeker eens proberen, het ziet er heerlijk uit.

  2. Amai Orestes en Lies, van een fijne samenwerking gesproken. Leuke foto en lekker eten.
    Ja broer, ben nu wel jaloers dat je zo goed kan koken en het is leuk dat je dit graag doet. Ja, wij zijn echt wel heeeel verschillend :). Mooie website ook. Nog veel kookplezier.

  3. Ziet er alleszins lekker uit.
    Ik zal mijne vriend dat eens laten maken voor mij. ;-)

Leave a Reply

Required fields are marked *