Gebrande pijpajuin met salsa romesco

Verrassend intens smakend barbecue hapje. Mmmmmmh, lang leve de zomer! IMG_2749_web

2 zoete romesco paprika’s
1/2 bol knoflook (ongeschild)
+/- 500 g tomaten
50 g blanke amandelen
3 tl wittewijazijn
4 el extra vierge olijfolie
peper
zout

2 bussels stevige pijpajuin

Leg de ongepelde tenen knoflook, tomaten en paprika’s in een braadslede en zet ze onder de grill. Keer af en toe om.
De knoflook moet zacht aanvoelen en de tomaten en paprika moeten makkelijk te ontvellen zijn. Laat afkoelen en verwijder het vel.
Rooster de amandelnoten onder voortdurend bewegen even in een klein pannetje, tot ze wat kleur hebben. Doe de paprika’s, noten en knoflook in een keukenmachine en draai er een mooie pasta van. Voeg de tomaten toe en draai nog even door. Roer er de olijfolie en azijn door en breng op smaak met peper en zout.
Zet opzij.

Leg de pijpajuinen in hun geheel op de hete kolen van de barbeque, en laat ze garen.  Haal van het vuur en laat even wat afkoelen.
Verwijder de zwartgeblakerde buitenste schil en dip in de salsa romesco.

Gemaakt door: Lieven

 

Print Friendly

22. July 2014 by Thomas
Categories: barbecue, vegetarisch | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *