Frijoles Refritos

Mr Turcott liet ons van z’n Mexicaanse roots proeven, samen met Sander verzorgde hij dit uit de kluiten gewassen hapje.©Thomas_Van_de_Water_012

Goed voor 6 tortilla’s

1 blik zwarte bonen
olijfolie/boter
1 blik jalapenopepers
een aantal plakjes gerookt spek
6 kleine krokante maïstortilla’s
1 teentje knoflook
2 kipfilets
3 verse rode chilipepers
1 sjalot
ijsbergsla
150 g geraspte cheddar
zwarte peper
zout

Mix de bonen kort met het vocht uit het blik (het mag geen gladde puree worden).
Verhit in een pan wat olijfolie en boter.
Stoof eerst de drie volledige chilipepers en bak enkele plakjes spek mee in dezelfde pan. Voeg de versnipperde sjalot en look toe. Doe er ook de Doe er ook de gemixte bonen bij zodra de sjalot glazig is. Kruid met een snuifje zout. Laat een kwartier sudderen. Roer regelmatig om.
Bak intussen de kipfilets in olijfolie en boter, kruid met zwarte peper. Snij in reepjes en voeg eventueel nog wat zeezout toe.
Verdeel de bonensaus over de tortilla’s. Bestrooi met de cheddar, leg er de kippenreepjes op en daar bovenop de versnipperde ijsbergsla en jalapenopepers.

Gemaakt door: Sander en Dimitri
Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

27. October 2013 by Thomas
Categories: gevogelte, hapjes, kookclub | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *