Citroen Meringue taart

Lieven en Stijn gingen voor citroentaart(en) op grootmoeders wijze. 980802_1075964402467603_8373003214605767745_o
Goed voor 1 taart

Ingrediënten
2 dl eiwit
240 g suiker
sap van 4 citroenen
4 eieren
250 g boter
400 g suiker
1 citroen (zeste)
Ingrediënten voor het zanddeeg
1 eidooier
150 g bloem
90 g roomboter
40 g suiker

Meng voor het zanddeeg 150 g bloem, 90 g roomboter, 1 eidooier en 40 g suiker tot een deeg. Laat het vervolgens even rusten in de koelkast.. Rol het uit en bekleed hiermee een bakvorm. Bak het zanddeeg in een ronde, hoge bakvorm.
Doe de 4 eieren, het citroensap en de 240 g suiker in een kookpot en klop op tot een glad mengsel. Rasp de zeste af, snij fijn en doe dit mee in de kookpot. Zet dit op een middelmatig vuur en klop goed op met een garde (minstens 8 minuten). Haal de pot van het vuur zodra de klopvorm van je garde erin verschijnt. Voeg de boter toe en roer goed door en laat dit afkoelen in de koelkast.
Haal het deeg uit de oven en laat eveneens afkoelen. Smeer de afgekoelde vulling op het afgekoelde deeg.
Meet 2 dl eiwit af en voeg 400 g suiker toe. Giet dit in een kookpot en zet op een zacht vuur en warm al roerend op tot max. 40°C. Haal de pot van het vuur en klop de inhoud stevig op met een mixer.
Laat het eiwit afkoelen en smeer het in een spuitzak. Spuit een mooie bovenlaag op de taart Versier met poedersuiker en kleur het met een bunzenbrander.

DSCF3215_web
Recept: VTM-koken
Foto’s: © Thomas Van de Water

Print Friendly

12. April 2016 by Thomas
Categories: dessert | Tags: | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *