Chef Summit 2015 @ The Jane

Ik herinner me de kapel van het militair hospitaal te Antwerpen nog van ‘Metanoia’, een fotoshoot die ik er enkele jaren geleden deed met een aantal vrienden. Een schitterende locatie, te klasseren onder de noemer ‘vergane glorie’. Toen Sergio in 2011 z’n plannen met dit pand aan de buitenwereld bekendmaakte was m’n nieuwsgierigheid meteen geprikkeld, van een ambitieus plan gesproken!
Chef_Summit @ The Jane_00
Chef_Summit @ The Jane_01
Ondertussen zijn we een aantal jaren verder en kunnen we het resultaat bewonderen, knap, zo’n klassiek gebouw overgoten met een hedendaags  rock ‘n’ roll sausje.
IMG_5978_square_webChef Summit 2015 @ the JaneTot voor kort kende ik ‘The Jane‘ enkel van op foto’s en de lovende kritieken in de media, een bezoekje was er nog niet van gekomen, maar daar kwam dankzij ‘Chef Summit‘  verandering in.Chef Summit 2015 @ the JaneChef Summit, georganiseerd door een aantal grote spelers op de culinaire markt, is een live cooking event dat jaar na jaar op bezoek gaat bij topchefs die hun kijk op de moderne keuken tonen, zowel op vlak van techniek als de keuze van de producten en hun verwerking.  Chef_Summit @ The Jane_03 Dit jaar kregen we een unieke inkijk in de keuken van ‘the Jane’ en het moet gezegd, zo over de schouders van Sergio Herman en Nick Bril mee in de potten mogen kijken doet een foodie-hart toch wat sneller slaan.Chef_Summit @ The Jane_05Chef_Summit @ The Jane_06We werden hartelijk ontvangen in de upper room bar met zicht op  zaal en keuken. In het fijne gezelschap van Mr ‘Hot cuisine de Pierre‘ en Dennis, de man achter ‘Lazy Monday-magazine‘, liet ik m’n smaakpapillen verwennen.Chef_Summit @ The Jane_07Chef_Summit @ The Jane_04 En wat schafte de pot? Ik geef het even mee, maar je bent verwittigd, het water zal je in de mond komen.

Een lekkere Spumante di Verdicchio vergezelde de amuzes
*prei – BBQ kruiden
*den – wortelloof – biet
*vegetarische Caesar saladChef_Summit @ The Jane_08

*Zeebaars – venkel – dille – mierikswortel werd geserveerd met Lies, een Sauvignon & Colombard -Cantina di Mauro-Gascogne, Frankrijk
*Bloemkool -spelt – kalamansi in combinatie met Ella een Silvaner – Cantina di Mauro – Alsace, Frankrijk
*Oosterschelde paling, peterselie, waterkers, fregola met een Ribolla Gialla – Villa Chiopris- Friuli, Italië
*Kippendij, sour plum, komkommer kwam op tafel met een Mauro- Barbera, Dolcetto, Pinot Nero, Freisa – Cantina di Mauro – Piemonte, Italië

Chef_Summit @ The Jane_09

*Spiering “Brasvar”, artisjok, ui, zwarte look gecombineerd met een Lotte-Syrah, Grenache – Cantina di Mauro – Languedoc, Frankrijk
*Chocolade, bloedsinaasappel, zoethout  met een Muskat Ottonel- Rosenhof, Oostenrijk

Chef_Summit @ The Jane_10
Je merkt het, naast al dat lekkers in ons bord was er ook nog lekkers in het glas. Eerst vonden we het wat vreemd dat de chefs, die daags voordien uitgeroepen werden tot bier ambassadeurs van 2015 geen aangepaste bieren schonken maar daar hadden ze een meer dan goede reden voor. Het Chef Summit comité had namelijk alle wijnen aangekocht bij Casa di Mauro, een initiatief van Cantina di Mauro, een hoeve opgericht om mensen met een beperking actief te laten deelnemen aan het boerderij leven. Drinken voor het goede doel, dat moeten we meer doen. Schol, op een meer dan geslaagde dag!
Chef_Summit @ The Jane_11Foto’s: © Thomas Van de Water

Print Friendly

06. March 2015 by Thomas
Categories: restaurants, reviews / recensies | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *