Camembert met calvados op de BBQ

Deze heerlijk smeuïge camembert is samen met een stukje lekker brood het perfecte hapje of afsluiter van een heerlijke barbecue.  Ik at het voor het eerst tijdens een fotoshoot met BBQ-team ‘Qlinaria‘. Zij serserveerden het met wat honing en zacht gekarameliseerde appeltjes (zie foto). IMG_7572_webEnkele dagen geleden belandde er ook een camembert op m’n barbecue, ziehier, m’n eigen versie.

1 camembert
scheut calvados
kruiden naar keuze (rozemarijn, tijm, …)
notenbrood (eventueel gegrild)

Haal de kaas uit de plastic verpakking. Bevochtig het doosje even met water en dep droog. Leg de kaas terug in z’n doosje en maak er een kleine inkeping in. Giet er een scheut calvados in en bestrooi met wat verse kruiden naar keuze. Sluit het doosje en plaats het op de BBQ . Van zodra het lekker zacht is serveren met een lekker stukje brood.

Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

28. April 2015 by Thomas
Categories: barbecue, hapjes, vegetarisch | Tags: | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *