Bunny chow

Peter & Dirk hadden een strak plan, Peter had een ideetje en ging alle ingrediënten voorzien, Dirk had die dag vooral weinig tijd om iets voor te bereiden en zou een extra effort doen in de keuken. Strak plan, tot Peter last minute forfait moest geven wegens ziekte. Gelukkig is de koelkast en kruidenlade van de meeste foodlovers meestal goed gevuld en Dirk klaarde de klus met z’n (spreekwoordelijke) vingers in de neus. Een portret van de ‘Chef’ lijkt me hier wel  op z’n plaats.IMG_7126_web
Goed voor 4 personen.

Ingrediënten
2 el zonnebloemolie
6 kippendijfilets (in stukken van 3 cm)
1 ui (fijngesneden)
300 g gehakt
3 tenen knoflook (geperst)
4 cm gemberwortel (geraspt)
1 steranijs
1 kaneelstokje
1/2 tl venkelzaad
2 tl garam masala
1/4 tl cayennepeper
1 el tomatenpuree
500 ml kippenbouillon
400 g limabonen uit blik (gespoeld en uitgelekt)
4 grote, harde ronde broodjes (meergranen)
olijfolie (voor het bestrijken)
100 g griekse yoghurt

Ingrediënten voor de tomatensalsa
1 rode ui (in plakjes)
1 milde groene peper (ontdaan van zaadjes en fijngesneden)
2 tomaten (ontdaan van zaden en fijngesneden)
1/2 bosje koriander (fijngesneden)
1 el witte wijnazijn
1 tl (fijne) kristalsuiker

IMG_7124_web

Verwarm de oven voor p 180°C. Verhit de zonnebloemolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bestrooi de kip met zout en peper en bak in 2 porties rondom in 5 min. bruin. Neem uit de pan.
Kruid het gehakt met peper en zout en rol er balletjes van. Bak aan en haal uit de pan.
Voeg de ui toe en bak al omscheppend 3 à 4 min. tot hij zacht is. Voeg de knoflook, gember en specerijen toe en bak nog 2 min. tot het gaat geuren. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 min.
Voeg de bouillon toe, breng zachtjes aan de kook, zet het vuur laag en kook 20 min.
Voeg de bonen, kip en gehaktballen toe en kook een vijftal minuten totdat de kip en balletjes gaar zijn en de saus iets is ingedikt. Neem de curry van het vuur.
Voeg de ingrediënten voor de salsa samen en roer door. Zet weg in de koelkast.
Snijd intussen de bovenkant van de broodjes en hol de broodjes uit (kapjes en kruim worden niet gebruikt). Bestrijk de broodjes met olijfolie en bak ze 5 min. in de oven tot ze lichtbruin zijn, zet weg.
Roer de yoghurt door de curry, bring op smaak met zout en peper en verdeel het over de broodjes. Garneer met de salsa en serveer.

Foto’s: © Thomas Van de Water

Print Friendly

19. May 2015 by Thomas
Categories: gevogelte, hoofdgerecht, vlees | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *