Asperges à la Flamande met gerookte zalm

Eindelijk! Het echte aspergeseizoen is begonnen. Tot Sint Jan kunnen we weer volop genieten van de heerlijke asperges uit eigen streek.  Zo ga ik mijn asperges graag halen bij boer ‘Jan’, een plaatselijke teler uit Rijmenam, ze zijn steeds super vers en heerlijk van smaak. Eergisteren had ik enorm veel zin in asperges à la Flamande, in m’n ijskast lag nog wat gerookte zalm, dus de volgende combinatie was snel gemaakt. Eenvoudig maar oh zo lekker.

Goed voor 4 personen

4 eieren
1/3 bos peterselie
200 g boter
gerookte zalm
1 bot asperges
peper & zout

Kook de eieren hard, hak de peterselie fijn en smelt de boter op een zacht vuur. Schil de asperges en snijd nadien 3 cm van het uiteinde weg. Breng de asperges in lichtgezouten, koud water op een zacht vuur aan de kook. Zorg ervoor dat ze beetgaar zijn. Haal uit het water en laat uitlekken. Schik op borden.
Prak de eieren fijn met een vork, kruid met peper & zout en verdeel over de asperges. Lepel de boter erover en er rond. Leg er de reepjes gerookte zalm op en garneer met de verse peterselie.

Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

30. April 2010 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, snelle hap, vis & schaaldieren | Tags: , , | 1 comment

One Comment

  1. AMAI hoe toevallig! Ik was aan het checken en ineens zie ik een update! EN dan gaat die update nog over het geen waar ik vandaag zin in heb! Nice

Leave a Reply

Required fields are marked *