Antwerpen – Stadsvoer / City Grub

Neen, geloof het of niet, maar niet alles in m’n bestaan draait rond eten, of toch wel? Naast al dat lekkers is er nog de fotografie en het lesgeven. En soms komt dit alles mooi samen. Met enige fierheid kondig ik dan ook de expo: Stadsvoer / City Grub aan. Samen met onze studenten, oud-studenten, collega’s van Karel de Grote HogeschoolOpleiding Fotografie KdG en het MAS onderzochten we de relatie tussen voedsel en de stad, een boeiend traject waaraan ik met plezier m’n steentje bijdraagde.Stadsvoer City Grub antwerpenGeïnspireerd op de nieuwe MASexpo ’Antwerpen à la carte’ onderzochten (oud)studenten de relatie tussen voedsel en de stad en legden ze hun persoonlijke bevindingen vast in beelden.

15 studenten fotografie creëerden in samenwerking met het MAS / Museum aan de Stroom een visueel portret van Antwerpen als etende stad.
Hun beelden zijn te bezichtigen op de glazen windschermen langs het museumplein aan het MAS.Stadsvoer City Grub antwerpen© Ans BrysStadsvoer City Grub antwerpen© Ans Brys

14 oud-studenten stapten mee in dit project. Hun werk is te zien op verschillende openbare plaatsen doorheen de stad.Stadsvoer City Grub antwerpen© Mie Debacker

Stadsvoer / City Grub toont maar liefst 27 visuele verhalen op 10 verschillende locaties (Google Maps) in Antwerpen. Via sociaal geëngageerd werk, conceptuele studio stillevens of ruwe portretten trekken ze de toeschouwer mee in een Antwerpen dat voedt en gevoed wordt.

Ik zou zeggen, maak er eens een gezellig dagje Antwerpen van en geniet van de expo!

 

Print Friendly

13. May 2016 by Thomas
Categories: fotografie | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *