Amuse Gueuze / de Superette

Het gaat hard met ‘Amuse Gueuze‘, het unieke foodpairingevent met in de hoofdrol ambachtelijke lambiekbieren en lekker eten in een zorgvuldig uitgekozen kader. De intussen reeds vierde editie vond plaats in ‘de Superette‘, het befaamde project van Rose Greene en Sarah Lembe & Kobe Desramaults. Combi_02_webAG@Superette_©Thomas_Van_de_Water_018_web
Amuse Gueuze en de Superette samen, vormen het schoolvoorbeeld van ‘1+1=3’. Of hoe passie voor ambacht en authenticiteit in combinatie met een berg creativiteit voor vuurwerk kunnen zorgen.
Combi_05_webAG@Superette_©Thomas_Van_de_Water_043_webcombi_01_webKaren en haar team, notoir bierkenner Ben Floren (beerlovers)en biersommeliers Jeroen Peeters (Dr Beer) & Dirk Hayen (Bier en meer) voorzagen iedereen van bier en schitterende bier-verhalen. Terwijl Rose en haar team het ene lekkere gerecht na het andere uit de keuken tevoorschijn toverden. Combi_04_webAG@Superette_©Thomas_Van_de_Water_048_web
*Brood nuggets / kaascreme /zuurkool
*wulken /mayonaise geserveerd met Moriau – Oude Gueze
*Boerenkool / appel / dederzaad geserveerd met Timmermans – Oude Gueze
*Inktvis / rode ui / ijzerkruid geserveerd  met Cantillon – Rosé de GambrinusCombi_03_webM’n favoriet van de avond:
*Ui/ pas de rouge / Boekweit geserveerd met 3 fonteinen – Jonge Lambiek
*Rund / rozenbottel / bessen geserveerd met Hanssens – Oude Schaarbeekse Kriek
*Kweepeer /appelwortel geserveerd met Lindemans – Spontan BasilCombi_06_webTja, één ding is zeker, het was weer een topeditie.
En onthoud, zo fier als de Fransen zijn op hun champagne, zo fier moeten wij Belgen zijn op onze lambiekbieren.

Foto’s: © Thomas Van de Water

Print Friendly

15. December 2015 by Thomas
Categories: restaurants | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *